Vajon milyenek lehetnek a Bibliában leírt ételek? Egyszerűek és finomak, vagy bonyolu... Mutass többet
2024-06-25
Itt a szünidő! Irány kirándulni!
7. Rész
Pál, születési nevén, Saul Tarzuszban, a mai Törökország területén született. Zsidó családban született. Szakmáját illetően sátorkészítő. Felnőtt korában nem értett egyet a keresztyének látásmódjával, Krisztus, mint Megváltó személyével, éppen ezért üldözte a keresztyéneket, és próbálta Krisztus követőit minél véresebben „kiirtani”. Ám a damaszkuszi úton teljes fordulatot vesz az élete, és az addig keresztyén üldözőből, Krisztus követő lesz. Sőt! Elhívatottan, és személyes missziójának tekintette, hogy minél több emberhez eljuttassa Krisztus evangéliumát. Az adásban beszélnék részletesebben a damaszkuszi úton történtekről és arról hogyan is indul el immáron Pálként missziói útra. A leggyakrabban használt alapanyagok: padlizsán, zöldpaprika, hagyma, lencse, bab, paradicsom, fokhagyma és uborka. A legkedveltebb gyümölcsféleségek közé tartozik a szőlő, az őszibarack, a cseresznye, a sárgadinnye, a füge, a citrom; a törökök kedvelik a magvakat és dióféléket: a pisztáciát, a mogyorót, a mandulát, a földimogyorót, a fenyőmagot, a pörkölt csicseriborsót. A leginkább használt fűszerek a petrezselyem (melynek csak a levelét hasznosítják), a köménymag, a feketebors, a paprika, a menta és a kakukkfű.
Hasonló műsorok